Pagina's

maandag 9 april 2012

USCIS update

In mijn vorige post schreef ik dat de USCIS weer iets van mijn nodig heeft voor mijn AOS aanvraag. Afgelopen donderdag ontving ik dan eindelijk post van de emigratiedienst van Amerika. Het was dit keer niet het typische emigratiedienst papier maar een stom blauw papier met een wit papier er aan vast geniet. Volgens de beste mensen van de USCIS heb ik wel het DS-3025 formulier (vaccinatie bewijs) ingeleverd maar mis ik een vaccinatie voor de waterpokken oftewel Varicella die wel nodig is. 

Afgelopen donderdag heb ik dan ook maar gelijk gebeld met een van de doctors die op de lijst van USCIS staat. Je kunt namelijk niet naar zomaar een doctor toe. Je moet naar een USCIS goedgekeurde doctor die het dubbele berekend van een normale doctor. Ik heb gelijk maar een afspraak gemaakt voor vandaag, maandag. Ik moet mij om drie uur melden en krijg dan met ik neem aan een gouden naald, kosten voor inenting zijn namelijk $225, de juiste inenting. Daarna moet de doctor het een en ander invullen en dan moet ik weer wat opsturen. Ik ben benieuwd wat ze over 4 maanden nou weer willen hebben. Ik ben er bijna helemaal klaar mee (dubbel zinnig bedoeld). 

14 opmerkingen:

  1. Erg vervelend maar het enige dat je kunt doen is voldoen aan de eisen en het vervolgens weer vergeten. Hopelijk gaat het allemaal nog op tijd lukken voor je vakantie in mei!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het werd allemaal nog vervelender, Volgens de doctor had ik ook nog een Dp inenting nodig. Dus inplaats van eentje had ik er gisteren twee nodig en dan nog eens twee update inentingen over een maanden en over drie maanden. Ik ben er dus helemaal klaar mee. Ik heb al gekeken of ik het hele gebeuren kan cancelen maar dat schijnt allemaal niet zomaar te kunnen. Ik heb vakantie hoop al lang opgegeven. Het enige wat ik kan doen is alleen gaan, maar daar zit ik niet echt op te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is erg balen. Toch zou ik proberen de moed niet op te geven: ik weet zelf hoe moeilijk dit vaak is: maar je hebt al heel veel geld/tijd/energie/jaren geinvesteerd in de VS dus om dat op te geven is niet niks. En de economie in NL is een ramp momenteel dus teruggaan is niet echt een realistische optie lijkt me. Ik ga vrijwel altijd alleen terug naar NL. Voor mijn vrouw is NL helemaal niet zo leuk: vaak slecht weer, andere taal, andere gebruiken, ander eten enzovoorts. Verder is ze niet met mijn familie en vrienden opgegroeid dus ze heeft daar verder ook niet zo veel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag (hoe typisch: vrijdag de 13e) ben ik ook tegen een bureaucratisch probleem aangelopen. Voor mijn CPA-examentoegang moet ik vanaf 1 augustus 2012, 24 uren boekhouden hebben gehad: het evaluatiebureau heeft echter op basis van 21 uren een evaluatie verzorgd: de regeling tot en met 31 juli 2012. Nu maar weer afwachten of ik alsnog 24 uren heb. Ze hebben in ieder geval wel al de ontvanst bevestigd en komen maandag bij me terug met een antwoord. Altijd wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat klinkt inderdaad als bureaucratisch gezeur. Gaat het er nog om wanneer je je aanvraag indient, welke regels/eissn er op dat moment van kracht zijn. Mijn volgende probleem hier is mijn rijbewijs. Mijn Nederlandse rijbewijs verloopt in juli. Ik mocht hier op een rijbewijs een jaar rijden. Dat zou dus tot eind juni zijn. Wanneer ik een greencard heb hoef ik alleen een theorie examen af te leggen. Zonder greencard ook een praktijk test. Wat wellicht weer meer geld kost. En ik durf geen voorspellingen meer te doen mbt of ik mijn greencard wel krijg en zo ja wanneer. Dus ik kan waarschijnlijk binnenkort weer een berg geld neerleggen voor een rijbewijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toevallig vandaag de brief binnengekregen dat ik ben toegelaten tot het accountantsexamen van DE dus dat is een meevaller. Nu moet ik wel flink aan de studie. Erg jammer van je rijbewijs: hier in NY kennen ze geen coulanceregeling: als inwoner van de staat is alleen een US of CA rijbewijs geldig: alle andere mogen niet eens autorijden vanaf het momemt dat ze inwoner zijn. Ik moest dus praktijk- en theorieexamen doen (plus een verplichte cursus van 6 uur theorie) en ik had een proeftijd van 6 maanden: een snelheidsboete en je bent je rijbewijs 2 maanden kwijt en je moet 3 jaar lang een extra heffing aan de staat betalen en je verzekering gaat flink omhoog. Nochtans erg vervelend dat je door de groene kaart perikelen nu in de knoei komt met je vakantie en rijbewijs (waarschijnlijk).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met je toelating. Dat wordt inderdaad weer flink studeren. Hier zijn ze niet zo moeilijk mbt het rijbewijs. Wat overigens tot resultaat heeft dat Kentucky een van de staten is waar het slechts gereden wordt in Amerika. En dat kun je aan een hoop autos hier ook wel afzien. Gisteren mijn vrouw haar auto naar de garage gebracht om de remmen te laten doen. Het stuurde trilde verschrikkelijk bij het remmen. Ik rijd vrijwel nooit in haar auto dus ik wist het niet. Toen ik maandag er in reed viel het mij gelijk op. Toen ik mevrouw er na vroeg was het antwoord; dat heeft deze auto altijd gedaan. Ja dan zakt mijn broek richting mijn enkels. Maar ze is nu overtuigd dat het beter kon. Maar goed ze reed dus in de familie bus waar ik normaal mee rijd en had alweer een stoeprand te pakken met een achterwiel. Volgens haar was dat de schuld van de auto die te groot is. Ja kijk als je dat dan hoort dan denk misschien moet ik je maar eens een buspas voor je verjaardag geven! lol

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rare lui die Amerikanen. Mijn vrouw raakt altijd van slag bij autorijden: ze toetert en vloekt wat af. NY-ers rijden heel goed maar wel heel asociaal meestal. Ik laat dat maar op z'n beloop. Fijn weekeinde!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier kijkt men gewoon echt nergens na tijdens het rijden. Afgelopen zondag ben ik bijna tot twee keer toe aangereden op de parkeerplaats van CVS. Mensen stappen in, zetten hem in reverse, en geven gas. Lijkt helemaal nergens op. Je moet hier zo goed uitkijken dat iemand anders je niet aanrijdt. Ik laat het ook allemaal maar ga. Ik kan wel boos worden maar dat heeft toch geen zin.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Precies: daar krijg je maar hoge bloeddruk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. precies en zonder zorgverzekering is dat niet slim.

    Ben er wel naar aan het kijken maar het schiet niet echt op. Ik hoop eigelijk snel werk te vinden en dat de werkgever het dan betaald. Maar geen idee of dat allemaal gaat lukken. Afgelopen zondag behoorlijk in mijn vinger gesneden met een broodmes. Ik was het mes aan het afdrogen en letten even niet op. En dan kun je dus niet naar het ziekenhuis. Het wordt toch eens tijd dat men zich hier gaat realiseren dat een collectief best kan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Inderdaad: maar dat gaat in tegen de filosofie van de meeste Amerikanen. En zelfs met zorgverzekering van een werkgever zijn de eigen bijdragen erg hoog.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja ik heb er al veel over gelezen. Mensen die verzekerd zijn en dan naar een in network ziekenhuis gaan en vervolgens geopereerd worden door een out of network doctor. Ben je mooi klaar mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tragisch genoeg heeft een neef van mijn vrouw recent deze fout gemaakt: schade: USD 18.000: niet niks!

    BeantwoordenVerwijderen