Pagina's

zondag 28 november 2010

Verloofd, en dan....

Op 2 oktober 2010 zijn Katie met elkaar verloofd en dat nog wel in de stad van de liefde Parijs. Daarna zijn we gaan uitzoeken wat we allemaal moesten gaan doen met betrekking tot ons vertrek naar Amerika. Op dat moment woonde/ verbleven wij nog in Nederland. Wanneer men verloofd is en in Amerika wenst te trouwen dient men een K1 visum aanvraag te doen. Dit visum zal je, als alles goed gaat, recht geven om binnen 90 dagen van aankomst in Amerika te trouwen. Mocht je dat niet doen is het visum ook niet meer geldig. Deze procedure neemt zo'n 6 a 7 maanden in beslag en bestaat uit een aantal stappen. Deze worden later in deze post uitgelegd. Nadat men trouwt op dit visum, is het visum twee jaar geldig. Daarna zul je opnieuw moeten bewijzen dat je nog getrouwd hebt. Mocht je dit kunnen aantonen, dan kan het visum met tien jaar verlengd worden.

Op het internet is er heel veel te lezen over het K1 visum en de procedure die men dient te doorlopen. Zo is er de website visajourney.com en heeft de Amerikaanse overheid ook een website www.uscis.gov. In een periode van drie weken hadden wij al het papierwerk wat we nodig hadden voor de eerste stap verzameld. De eerste stap is het insturen van het I-129F formulier. Hierop moeten zowel Katie als ik het een en ander invullen met betrekking tot o.a.  onze ouders, werkverleden en eventueel eerdere huwelijken.... in ons geval was dat gelukkig niet van toepassing. Dit formulier samen met foto's van Katie en ik, vliegtickets, kopieën van paspoorten, telefoonrekeningen, bankafschriften, visa afschriften en treinkaartjes stuur je dan op naar het national visa centre (NVC). Uiteraard moet je wel nog een even een check meesturen van $ 455, anders wordt er niks mee gedaan. Ook in Amerika is niks gratis.

Katie en ik hebben de hele papierwinkel meegenomen naar Amerika eind oktober. Er is heel veel discussie of je in Amerika mag verblijven tijdens een K1 visum aanvraag. Wij hadden op het moment dat wij naar Amerika gingen de aanvraag nog niet opgestuurd. Wij hebben de aanvraag begin november opgestuurd. Op 8 november kregen wij bericht dat onze aanvraag ontvangen was. Dit bericht staat ook wel bekend als notification of action 1, NOA1. Echter klopte de door ons ontvangen NOA1 niet helemaal. Mijn geboorteland was onbekend en Katie was ineens twee jaar ouder. Katie heeft toen direct de telefoon gepakt. Gelukkig kon de fout en de nodige informatie makkelijk hersteld en toegevoegd worden. mak. Na NOA1 kan het echte wachten beginnen. Deze stapt duurt zo'n vijf maanden. Dus laat het wachten maar beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten